Esittely

Olen 44 –vuotias perheenisä ja diplomi-insinööri Vihdistä. Poliittiset teesini ovat tiivistetysti: vastuullinen taloudenhoito ja laadukkaat palvelut. Lähdin ehdolle aluevaaleihin, koska haluan varmistaa meille laadukkaat lähipalvelut asuinpaikasta riippumatta. Osalle meistä palvelu tarkoittaa neuvolapalveluita. Osalle mutkatonta pääsyä lääkärille lähiterveyskeskuksessa. Osalle laadukkaita ja monipuolisia asumispalveluita, kun askel lyhenee, eikä yksin pysty enää asumaan. Ja nopeaa apua, kun hätä on suurin. Olen itse kokenut lapsiperhearjen ja nähnyt, kuinka äitini oli isäni omaishoitajana. Ja paljon siitä väliltä. Erityisesti huolettaa pandemian varjossa kasvaneiden nuorten tilanne. Sote -uudistus tulee tehdä kansalaisen tarpeet keskiössä. Toimin yksityisellä sektorilla tuotetietoarkkitehtina. Vapaa-aika kuluu pitkälti kuntoliikunnan ja poliittisen toiminnan merkeissä. Olen kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen. Lisäksi olen Keskustan Uudenmaan piirin varapuheenjohtaja ja Keskustan puoluehallituksen varajäsen.

lauantai 22. toukokuuta 2021

Talous ratkaisee

Talous on tylsä aihe. Kunnan talous vielä tylsempi. Rahavirtoja, poistoja, tulorahoitusosuuksia ja korkokuluja. Hyvää luettavaa univaikeuksiin. Näin moni ajattelee. Kuntalainen haluaa toimivat palvelut ja kohtuullisen verotuksen. Kunnan, jossa on hyvä kasvaa, asua, elää ja yrittää.

Talous voi olla tylsä aihe. Mutta se on realiteetti, johon päätökset vaikuttavat. Ja joka vaikuttaa päätöksiin. Jos kunnan tuloslaskelma näyttää tilikaudelle alijäämää, käynnistellään säästöohjelmia ja mietitään verojen korotuksia.

Talous on tärkeä aihe. Kun kunnan talous on kunnossa - ylijäämäinen, meillä on varaa järjestää paremmat palvelut. Hyvä taloustilanne mahdollistaa valintoja. Hyvä talous on vankka noja katsoa parempaan tulevaisuuteen.

Tuleva valtuusto on paljon vartija. Investointilista on pitkä, sote muuttaa tulo- ja menorakennetta, kunnalle tulee uusia velvoitteita. Ja koronan vahingotkin pitää paikata. Jotta näistä selvitään, on kunnan tulorakennetta vahvistettava. Uusia asukkaita. Uusia yrityksiä. Miten? Päätetyt investoinnit tulee toteuttaa, Etelä-Nummela on rakennettava, kaavoitetut yritystontit tulee saada käyttöön. Rakentamista tulee vapauttaa ja uusia yritystontteja kaavoittaa. Eli mahdollistaa uusien kuntalaisten ja yritysten kotiutuminen kuntaan.

Talous on kaiken perusta. Maltillisella ja luottavaisella taloudenpidolla mahdollistetaan se hyvä, mitä kuntalaiset haluavat. Kuntalainen. Sinä päätät, mihin suuntaan kuntaa ohjataan seuraavat neljä vuotta. Äänestä viisaasti. Sano kyllä maltillisuudelle ja kohtuudelle.

 

Mikko Lasanen

Kunnanvaltuutettu, Kuntavaaliehdokas, Keskusta


(Kirjoitus on julkaistu Luoteis-Uusimaa -lehdessä 20.5.2021)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos äänestäjille!

Saimme aluevaltuustoon hyvät edustajat. Keskustan listalta pääsi Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoon kolme edustajaa, ääniharavana vihtiläinen E...