Esittely

Olen 44 –vuotias perheenisä ja diplomi-insinööri Vihdistä. Poliittiset teesini ovat tiivistetysti: vastuullinen taloudenhoito ja laadukkaat palvelut. Lähdin ehdolle aluevaaleihin, koska haluan varmistaa meille laadukkaat lähipalvelut asuinpaikasta riippumatta. Osalle meistä palvelu tarkoittaa neuvolapalveluita. Osalle mutkatonta pääsyä lääkärille lähiterveyskeskuksessa. Osalle laadukkaita ja monipuolisia asumispalveluita, kun askel lyhenee, eikä yksin pysty enää asumaan. Ja nopeaa apua, kun hätä on suurin. Olen itse kokenut lapsiperhearjen ja nähnyt, kuinka äitini oli isäni omaishoitajana. Ja paljon siitä väliltä. Erityisesti huolettaa pandemian varjossa kasvaneiden nuorten tilanne. Sote -uudistus tulee tehdä kansalaisen tarpeet keskiössä. Toimin yksityisellä sektorilla tuotetietoarkkitehtina. Vapaa-aika kuluu pitkälti kuntoliikunnan ja poliittisen toiminnan merkeissä. Olen kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen. Lisäksi olen Keskustan Uudenmaan piirin varapuheenjohtaja ja Keskustan puoluehallituksen varajäsen.

keskiviikko 26. toukokuuta 2021

Yksityisteiden tukea nostettava!

Vihdin kunnassa on 334 kilometriä yksityisteitä, joille haettiin kunnossapidon avustuksia kunnalta kuluvana keväänä. 18 % edellisen vuoden toteutuneista hoitokuluista maksettiin tiekunnille kunnan avustuksena, yhteensä 120 000 €. Loput 741 000 € kerättiin tiekunnan osakkailta, käytännössä alueen asukkailta. Yksityisteiden varsilla asuvat kiinteistöjen omistajat, mukaan lukien vapaa-ajan asuntojen omistajat, maksavat kunnalle kiinteistöveroa siinä, missä kunnan hoitamien katujen varressa asuvat kuntalaisetkin. Mutta vastine verorahoille on yksityistien varressa asuvalle mitätön.

Yksityisteiden merkitys kuntalaisille on kiistaton. Tien varren asukkaiden lisäksi yksityistiet palvelevat matkailua ja mahdollistavat kaikkien kuntalaisten pääsemisen marjametsään ja luonnon helmaan – autolla ja polkupyörällä. Oma lukunsa ovat läpiajettavat yksityistiet, joissa läpikulkijoiden aiheuttamat kulut rahoitetaan pääosin tieosakkaiden kukkarosta. Nykyinen avustustaso on jo sillä tasolla, että monessa tiekunnassa mietitään, kannattaisiko jättää avustus hakematta ja kieltää tiekunnan ulkopuolisten tienkäyttö. Tällöin osa tieverkosta rajautuisi nykyisenlaajuisen käytön ulkopuolelle. Tuskin kukaan tätä haluaa. Pidetään liikkuminen helppona ja annetaan kuntalaisille mahdollisuus kulkea tuttuihin marja- ja sienimetsiin. Eletään strategiamme mukaan, tuetaan yksityisteitä riittävästi ja mahdollistetaan vaivaton liikkuminen myös jatkossa.

Jouko Lindfors ja Mikko Lasanen, Keskustan kuntavaaliehdokkaat

(Julkaistu Vihdin-Uutisissa 26.5.2021)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos äänestäjille!

Saimme aluevaltuustoon hyvät edustajat. Keskustan listalta pääsi Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoon kolme edustajaa, ääniharavana vihtiläinen E...