Esittely

Olen 44 –vuotias perheenisä ja diplomi-insinööri Vihdistä. Poliittiset teesini ovat tiivistetysti: vastuullinen taloudenhoito ja laadukkaat palvelut. Lähdin ehdolle aluevaaleihin, koska haluan varmistaa meille laadukkaat lähipalvelut asuinpaikasta riippumatta. Osalle meistä palvelu tarkoittaa neuvolapalveluita. Osalle mutkatonta pääsyä lääkärille lähiterveyskeskuksessa. Osalle laadukkaita ja monipuolisia asumispalveluita, kun askel lyhenee, eikä yksin pysty enää asumaan. Ja nopeaa apua, kun hätä on suurin. Olen itse kokenut lapsiperhearjen ja nähnyt, kuinka äitini oli isäni omaishoitajana. Ja paljon siitä väliltä. Erityisesti huolettaa pandemian varjossa kasvaneiden nuorten tilanne. Sote -uudistus tulee tehdä kansalaisen tarpeet keskiössä. Toimin yksityisellä sektorilla tuotetietoarkkitehtina. Vapaa-aika kuluu pitkälti kuntoliikunnan ja poliittisen toiminnan merkeissä. Olen kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen. Lisäksi olen Keskustan Uudenmaan piirin varapuheenjohtaja ja Keskustan puoluehallituksen varajäsen.

lauantai 6. lokakuuta 2012

Ajatuksia taloudesta ja yrittäjyydestä

Kunnan keskeisenä tehtävänä on tuottaa palveluita kuntalaisille. Palveluiden tuottamiseen tarvitaan rahaa - veroeuroja ja muita tuloja. Tänään, jos milloin, on ajankohtaista kääntää huomio talouden järkevään hoitoon, niin valtion kuin kunnankin osalta. Vain järkevällä taloudenhoidolla voidaan varmistaa palvelut ja kunnan päätäntävalta omasta tulevaisuudestaan.

En ala tässä kirjoituksessa kertaamaan tiedotusvälineissä käytyjä lukuja kuntien ja erityisesti Vihdin tilasta. Nykytilanne on se mikä on, ja katse on suunnattava tulevaisuuteen. Siihen, miten kunnan talous saadaan tasapainoon ja pysymään tasapainossa niin lyhyellä, kuin myös pitkällä aikavälillä.

Valtaosa kunnan tuloista on kunnallisveroa, jonka lisäksi euroja kertyy kiinteistöverosta, yhteisöverosta, valtionosuuksista sekä erilaisista toimintatuotoista. Jos kunnassa asuu hyviä veronmaksajia, syntyy jakovaraa. Vielä parempi, jos työpaikkakin olisi kotikunnassa ja valtaosa kulutuksestakin kohdistuisi kotikunnan alueelle. Miten se onnistuisi? Aikana jolloin ihmisten liikkuvuus on jouhevampaa kuin koskaan ja markkinat ovat useimmilla alueilla varsin globaalit. Yhteiskuntaamme kuuluu valinnanvapaus niin asuinpaikan, kuin myös myös kulutuksen suhteen. Sitä emme voi, emmekä halua viedä. Oman kunnan tulee olla niin kutsuva, että niin asukkaat kuin yrityksetkin viihtyvät kunnassa.

Avaintekijänä verokertymän kasvuun on vireä talouselämä ja tämän keskeisenä tekijänä on hyvinvoivat yritykset. Kunnan tehtävä, tai pikemminkin velvollisuus, on luoda omalta osaltaan edellytykset tälle pitämällä huolta siitä, että yrityksillä on hyvä olla Vihdissä. Uuden kunnanvaltuuston avaintehtäviä onkin luoda nykyistä paremmat edellytykset nykyisten yritysten pysymiselle ja kasvamiselle Vihdissä sekä uusien tulemiselle tänne.
Kysyttäessä yrityksiltä, mitkä ovat tärkeimpiä tekijöitä valittaessa yrityksen sijaintia, nousevat tärkeimmiksi sopivien toimitilojen saatavuus, sopivan työvoiman saatavuus, liikenneyhteydet, markkinoiden läheisyys, kasvukeskuksen läheisyys sekä yritysten verkostoitumismahdollisuus. Kunnan osalta keskeisimmiksi nousevat toimitilat ja liikenneyhteydet. Nykyisellään sopivia kaavoitettuja yritystontteja Vihdissä on kohtuullisesti muuten paitsi kaupan alalle. Jatkoa ajatellen tulee varmistaa, että kunnalla on riittävästi kaavoitettua yritystonttivarantoa teollisuuden, kaupan ja palveluiden käyttöön. ELY -keskuksen kanssa on jatkettava neuvotteluita nykyisen pattitilanteen ratkaisemiseksi. Emme voi hyväksyä nykyistä tyyliä, jolla kehyskunnat muutetaan pelkiksi nukkumalähiöiksi.

Meidän tulee varmistaa, ettei yritysten Vihtiin tulemisen esteeksi tule ainakaan sopivan tonttimaan puute. Samoin pienempien yritysten osalta tulee varmistaa halli- ja toimitilojen saatavuus. Liikenneyhteyksien osalta tilanne on nykyisin kohtuullinen. Tieverkoston tila on varsin hyvä, olemmehan usean valtaväylän risteysaluetta. Raideliikenteen osalta tulisi edistää radan rakentamista Nummelaan. Tämä myös osaltaan turvaisi työvoiman saatavuutta radan vaikutuspiiristä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos äänestäjille!

Saimme aluevaltuustoon hyvät edustajat. Keskustan listalta pääsi Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoon kolme edustajaa, ääniharavana vihtiläinen E...