Esittely

Olen 44 –vuotias perheenisä ja diplomi-insinööri Vihdistä. Poliittiset teesini ovat tiivistetysti: vastuullinen taloudenhoito ja laadukkaat palvelut. Lähdin ehdolle aluevaaleihin, koska haluan varmistaa meille laadukkaat lähipalvelut asuinpaikasta riippumatta. Osalle meistä palvelu tarkoittaa neuvolapalveluita. Osalle mutkatonta pääsyä lääkärille lähiterveyskeskuksessa. Osalle laadukkaita ja monipuolisia asumispalveluita, kun askel lyhenee, eikä yksin pysty enää asumaan. Ja nopeaa apua, kun hätä on suurin. Olen itse kokenut lapsiperhearjen ja nähnyt, kuinka äitini oli isäni omaishoitajana. Ja paljon siitä väliltä. Erityisesti huolettaa pandemian varjossa kasvaneiden nuorten tilanne. Sote -uudistus tulee tehdä kansalaisen tarpeet keskiössä. Toimin yksityisellä sektorilla tuotetietoarkkitehtina. Vapaa-aika kuluu pitkälti kuntoliikunnan ja poliittisen toiminnan merkeissä. Olen kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen jäsen. Lisäksi olen Keskustan Uudenmaan piirin varapuheenjohtaja ja Keskustan puoluehallituksen varajäsen.

maanantai 1. lokakuuta 2012

Kuka olen, mistä tulen?

Olen 35 -vuotias perheenisä Vihdin Haimoosta. Talouteemme kuuluu itseni lisäksi vaimo ja kuusi lasta, joista nuorimmainen on esikouluikäinen ja vanhin peruskoulun viimeisellä luokalla. Edellisessä asuinkunnassamme Espoossa saimme viettää reilu yksitoista vuotta, viettäen opiskelijaperheen elämää Otaniemessä ja myöhemmin Latokaskessa. Veri veti kuitenkin maalle, ja siksipä asuinpaikaksi valikoituikin Vihti.

Kotoisin olen Etelä-Lapista Posiolta, joka tunnetaan etelässä Pentikin keramiikkatuotteista. Posiolla sain viettää lapsuuden ja nuoruuden, kunnes oli aika muuttaa kaupunkiin lisää oppia hakemaan.

Syksyllä 2002 valmistuin Teknillisen korkeakoulun Konetekniikan osastolta Diplomi-insinööriksi. Valmistumisen jälkeiset vuodet ovat kuluneet vauhdilla erinäisissä insinööreille tyypillissä tehtävissä. Nykyisellään olen projektipäällikkönä yksityisellä sektorilla.

No, mutta mikä saa insinöörimiehen lähtemään politiikkaan? Varsinkin aikana, jolloin tiedossa on vain säästöjä kotirintamalla ja maksajan rooli yleiseurooppalaisessa politiikassa. 

Olen aina ollut kiinnostunut politiikasta. Eräs ensimmäisiä muistikuviani aiheesta on 80 -luvun lopulta, jolloin setäni ja tätini kanssa oltiin katsomassa, kun Väyrynen oli tullut puhumaan kylälle. Ei kyllä mitään muistikuvaa, mitä hän sanoi. Mutta käsipäivää sanottiin. 

Espoon aikana tuli tehtyä myös hieman jalkatyötä Keskustan eteen. Lappuja jaettiin toreilla ja samalla tuli sivusta kuunneltua Ompun viereisellä torilla, kun silloisen marginaalipuolueen nokkamies Soini availi kansan syville riveille sanaista arkkuaan. Useammat vaalit tuli myös istuttua vaalilautakunnassa. Muistan lämmöllä kahvipöytäkeskusteluja, joita sain käydä eri puolueita edustavien kanssa.

Viime vuosina leipäkiireet ja perhe ovat täyttäneet kalenterin, mutta aina on löytynyt aikaa politiikan seuraamiselle. Nyt oli sitten sopiva aika itse asettua ehdolle. Edesauttavana tekijänä oli läheisten kannustus ja Rovaniemen puoluekokouksen oivallinen puheenjohtajavalinta. Kyllä politiikkaan tarvitaan insinööriosaamista kaikille tasoille.

Tavoitteenani politiikassa on olla mukana rakentamassa parempaa Vihtiä kaikille kuntalaisille. Nykyisessä haastavassa taloustilanteessa tulee keskittyä kahteen pääteemaan: vastuulliseen taloudenhoitoon ja palveluiden tehokkaaseen järjestämiseen. Vihti tulee saada houkuttelevaksi yrityksille. Tällä varmistetaan verokertymä ja palvelut myös tulevina vuosina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos äänestäjille!

Saimme aluevaltuustoon hyvät edustajat. Keskustan listalta pääsi Länsi-Uudenmaan aluevaltuustoon kolme edustajaa, ääniharavana vihtiläinen E...